جمعه: 1403/01/31

نور چشمان زهرا

حسین ای همایون همای سعادت
فروغی ز نور تو خورشید رخشان
تویی نور چشمان زهرا و حیدر
به‌پا از قیام تو شد پرچم دین
رهاندی تو اسلام از چنگ اعدا
جوانمردی و غیرت و همّت تو

الا ای ولی خدای یگانه
فدا كرد اندر ره دین و قرآن
گذشتی هم از اكبر و هم ز اصغر

فارسی
چهارشنبه / 3 تير / 1394

شب عاشورا

امشب به‌راستی شب ما روز ماتم است
این شام محنت است و یا روز رستخیز

تنها نه از زمین به ‌فلك میرود فغان
حال عزیز فاطمه امشب به كربلا
امشب گر آسمان بتپد بر زمین رواست

فارسی

9ـ عكس‌العمل جاودان و پایدار

اثر جهاد حسین‌(علیه‌السلام)  در صفحه تاریخ جاویدان ماند، و همواره نیروبخش اصلاح‌طلبان، و مجاهدان راه حقّ و حامیان خیر و عدالت است.

قیام آن حضرت، مبارزه با ظلم و ستم و كفر و باطل بود كه در آن زمان از گریبان یزید سر برون كرده بود. مبارزه با افكار و نقشه‎ها و آرا، و مفاسدی بود كه از جانب او حیات ملت اسلام را تهدید می‎كرد.

فارسی

8ـ تحوّل فكری

یكی از بیماری‌های خطرناك فكری كه پس از رحلت پیغمبر اكرم‌(ص)  اجتماع مسلمانان به آن گرفتار شد این بود كه بسیاری از مردم در برابر عمل انجام‌شده، هرچند موافق با خیر و مصلحت و نظامات و تعالیم شرعیه نبود تسلیم می‎شدند و هر حكومتی را كه روی كار می‎آمد واجب‌الاطاعه، و بیعت با آن را لازم‌الوفاء می‎دانستند.

فارسی

7ـ گرفتاری بنی‎امیه به شورش و انقلاب

یكی از عكس‌العمل‌ها و نتایج شهادت و مظلومیت حسین‌(علیه‌السلام)  شورش‌ها و انقلاب‌هایی بود كه برای برانداختن حكومت امویین در جهان اسلام برپا شد.

در این شورش‌ها عاملی كه بیش از هر چیز مردم را تهییج و تحریك می‎كرد، شهادت حسین‌(علیه‌السلام) ، و دعوت به قیام برای خون‌خواهی آن حضرت و گرفتن انتقام از بنی‎امیه بود.

خون‌خواهی حسین‌(علیه‌السلام)  شعاری بود كه همه‌جا از آن طرف‌داری می‎شد و مردم به دور پرچمی كه با این شعار افراشته می‎شد جمع می‎شدند.

فارسی

6ـ محكومیت بنی‎امیه در افكار مسلمین و سایر ملل

بنی‎امیه با كشتن حسین‌(علیه‌السلام)  گور خود را كندند، و پرده‎ای از روی شنایع اعمال و مقاصد شوم خود برداشته و خشم و غضب ملل اسلام را خریداری كردند.

چنانچه در فصل انعكاس شهادت نگاشتیم، مجامع اسلامی با تأثر و تأسف شدید و فوق‌العاده، با این حادثه فجیعه برخورد نمودند، و عموم مسلمانان ناراحت و غرق در تألّم گشتند.

همه، عمل بنی‎امیه را تقبیح كردند. همه، آنها را سرزنش نمودند و خطاكارشان شناختند.

فارسی

5ـ تأسیس مكتب عالی و همگانی تعلیم‌وتربیت

یكی از نتایج شهادت سیدالشهدا‌(علیه‌السلام)  كه همواره مورد استفاده عموم و وسایل تعلیم‌وتربیت و هدایت جامعه به اخلاق فاضله است برنامه‎هایی است كه به‌عنوان عزاداری و سوگواری و ذكر مصائب آن حضرت در عرض سال اجرا می‎شود.[1]

 

فارسی

4ـ محبوبیّت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) و عزّت بازماندگان

﴿إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدّاً﴾.[1]
فارسی

3ـ بیداری شعور دینی

در اثر تبلیغات معاویه و روش او و همدستانش و دوری مردم از عهد رسالت و تعطیل اجرای برنامه‎های اسلام و توسعه ممالك اسلامی و ممنوع شدن تبلیغات صحیح دینی و خانه‌نشین شدن شایستگان و دانشوران، شعور دینی مردم ضعیف گشت و افكار آنها انحطاط یافت، اكثریت مردم در برابر وضع موجود، خودباخته و شكسته‌خاطر و بی‌تفاوت شده بودند.

فارسی

2ـ نجات اسلام

مهم‌ترین نتیجه قیام حسین‌(علیه‌السلام)  نجات اسلام از چنگال نقشه‎های بنی‎امیه است.[1]

برای اینكه تأثیر نهضت حسینی معلوم شود و بدانیم كه چگونه حیات اسلام و بقای شریعت، و قرآن رهین فداكاری ابی‌عبدالله‌(علیه‌السلام)  است، توجّه به خطراتی كه از ناحیه بنی‎امیه اسلام را صریحاً تهدید می‎كرد، و مطالعه اجمالی سوابق پرونده بنی‎امیه لازم است.

 

فارسی

صفحه‌ها

اشتراک در RSS - امام حسین(ع)