شنبه: 1/ارد/1403 (السبت: 11/شوال/1445)

 دفن پیامبر(ص)  در حجره عایشه

 س. چگونه پیامبر در حجره عایشه دفن مى‌شود و حال آنکه شما شیعه‌ها عایشه را به کفر و نفاق متّهم مى‌کنید؟

ج. شیعیان او را به کفر اصطلاحی متّهم نمی‌کنند و نفاق هم، درجات و مراتبی دارد. شیعه او را رسماً به عدم اعتقاد به خدا یا نبوّت پیغمبر متّهم نمی‌کند هرچند رفتار او، ایمان بی‌شک را نشان نمی‌دهد.

جریان دفن پیغمبر اکرم‌(ص)  در حجره او برای این بود که پیغمبر‌(ص)  به علی‌(علیه‌السلام)  فرمود: در همان مکانی که از دنیا رفته دفن شود. در تجهیز آن حضرت هیچ‌یک از عایشه و پدر او و عمر دخالت نداشتند. آنها سراغ کار خود در سقیفه حاضر شدند و حجره هم ملک عایشه نبود و حجره‌ها همه ملک خود پیغمبر‌(ص)  بود و پیغمبر‌(ص)  به حکم آیه: (إِنَّا أَحْلَلْنَا لَكَ أَزْوَاجَكَ اللَّاتِى آتَیْتَ أُجُورَهُنَّ)[1] صداق آنها را هم داده بود.

از باب ارث هم اگر بگویند، اولاً بنابر مذهب اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام)  زنی که از شوهر فرزند نداشته باشد از خانه او ارث نمی‌برد و به‌علاوه پدر عایشه که آن حدیثِ مورد حرف و اشکال را از پیغمبر‌(ص)  نقل کرد: که انبیا چیزی به ارث نمی‌گذارند (و حضرت فاطمه‌(علیها‌السلام) با استدلال به قرآن آن را ردّ فرمود)[2] به‌هرحال خانه از آن عایشه نبود و بنابر این ادّعای ابوبکر، خانه پیغمبر‌(ص)  و هرچه پیامبر‌(ص)  داشته است صدقه است و به همه مسلمانان

 

تعلّق دارد، ولی ما از شما سؤال می‌کنیم که با اینکه این خانه از عایشه نبود و به قول شما از آن مسلمانان بود،‌ ابوبکر و عمر به چه حقّی در آن دفن شدند؟!

البته این مسئله مهمی است که باید در جای خود بحث شود.

 

 

[1]. احزاب، 50؛ «ما همسران تو را كه مهرشان را پرداخته‏اى براى تو حلال كردیم».

[2]. بخاری، صحیح، ج5، كتاب المغازی، ص252، حدیث704 و دیگر مصادر اهل‌سنّت.

نويسنده: