پنجشنبه: 1403/01/30
نسخه مناسب چاپSend by email
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار مجمع خیرین سلامت کشور:
تقدیر مرجع عالیقدر از خدمات جامعه پزشکی کشور برای درمان و سلامت مردم
تقدیر و تشکّر معظّم له از خدمات جامعه پزشکی کشور برای درمان و سلامت مردم./ مرحوم آیت الله فیروزآبادی (ره) از حقوق خود، برای رفاه حال محرومان و ضعفا می‌گذشت.

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار مجمع خیرین سلامت کشور:

تقدیر و تشکّر معظّم له از خدمات جامعه پزشکی کشور برای درمان و سلامت مردم./ مرحوم آیت الله فیروزآبادی (ره) از حقوق خود، برای رفاه حال محرومان و ضعفا می‌گذشت.

 

امروز جمعه 25 صفر المظفر 1438 مطابق با 5 آذرماه 1395، ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران، و اعضای مجمع خیرین سلامت کشور، با حضور در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله الوارف) با ایشان دیدار، و از رهنمودهای معظّم له بهره‌مند شدند.

در ابتدای این دیدار، آقای دکتر حاجی میر اسماعیلی ریاست دانشگاه علوم پزشکی کشور، گزارشی از روند فعالیت‌های این دانشگاه، و نیز برنامه‌های کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله فیروزآبادی (ره) ارائه داد.
معظّم له نیز با تقدیر و تشکّر از ایشان، و همکاران محترمشان فرمودند: گزارشی که دادید همه موجب خوشحالی، و افتخار بود. ان‌شاء الله بتوانید در مسیر مقدّسی که مشغول خدمت هستید، روز به روز موفّق‌تر باشید، و باعث رفاه مردم شریف، و مخصوصاً ضعفا و محرومان باشید.

ایشان در ادامه، با اشاره به روایتی راجع به اهمیت علم طبابت فرمودند: پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله علیه و آله و سلم در روایتی فرمودند: العلم علمان: علم الأبدان، و علم الأدیان، که نظامی شاعر آن را به نظم درآورده است: «پیغمبر گفت علم علمان * علم الادیان و علم الابدان» یعنی اینکه در اسلام، علم دین و علم طب، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، و هیچ‌گاه از هم جدا نیستند. بسیاری از علمای قدیم ما در علم طب هم وارد بودند. اسلام، اهمیت ویژه‌ای برای این دو علم، یعنی فقه و طبابت قائل است.

مرجع عالیقدر در قسمت دیگری از سخنان خود، با اشاره به سفارش اسلام نسبت به بی‌نیازی امّت مسلمان از دیگران بیان داشتند: توصیه اسلام عزیز این است که جامعه اسلامی از نظر علم و دانش آن قدر رونق پیدا کند که به هیچ کس احتیاجی پیدا نکنیم، و همه دنیا به ما محتاج باشند. این سفارش اسلام است که در علم طب، آن قدر پیشرفت کنیم که دست نیاز دیگران به سوی ما دراز باشد، و ما در این زمینه به اندازه کفایت پیشرفت کنیم. اصلاً در فقه، تعلیم و تعلّم پزشکی، واجب کفایی است، یعنی آن قدر باید وارد این رشته شوند و آن را کامل بیاموزند، که کفایت جامعه اسلامی را نماید و دیگر محتاج نباشیم.

معظم له در ادامه، با اشاره به دوران دبیری شورای نگهبان فرمودند: یک وقتی مصوب شده بود که هم پزشک جهت امر بهداشت از خارج بیاید، و هم طول تحصیل رشته پزشکی کوتاه و مختصر شود که حقیر به لطف خداوند جلوی هر دو ایستادم، و گفتم که اولاً باید علم پزشکی به طور کامل و متخصصانه خوانده شود تا نیاز جامعه اسلامی رفع گردد، و نیز اگر از خارج می‌خواهند اطبا بیایند، برای مدّت کوتاه و معینی باشد، چرا که باید خودمان آن قدر در علم پزشکی، دانشمند تربیت کنیم که هیچ احتیاجی به دیگران نداشته باشیم، و الحمدلله آن دو مصوّبه، تغییر پیدا کرد.

آیت الله العظمی صافی در بخش دیگری از بیانات خود، با اشاره به رشته‌های مختلف پزشکی فرمودند: اسلام، در رشته‌های مختلف پزشکی توصیه‌های مهمّی دارد؛ چه اصل طبابت، و چه مسائل پرستاری از بیمار که چقدر ثواب برای آن قائل شده است. الحمدلله هر روز که انسان توسعه بیشتر در رشته‌‌های مختلف را می‌بیند، مایه افتخار و آبرومندی بیشتر می‌شود.

ایشان در بخش بعدی بیانات خود، با اشاره به کنگره مرحوم آیت الله فیروزآبادی (ره) فرمودند: بزرگداشت امثال مرحوم آیت الله فیروزآبادی (ره) مایه افتخار و خوشحالی است. آن مرحوم که منشأ خدمات بزرگی بودند، به یاد دارم در چند دوره نمایندگی مجلس خود، حقوقشان را نمی‌گرفتند و آن را ذخیره کردند، تا منشأ ساخت و تأسیس آن بیمارستان مهم شدند، و بسیاری از مردم مخصوصاً ضعفا و محرومان از خدمات آن بهره‌مند می‌شدند و می‌َشوند. باید از ایشان تجلیل نمود که همه بدانند چطور حدیث نبوی و شریف این ارتباط را به درستی بیان فرمود که فقه و طبابت جدانشدنی است، و یک عالم دینی می‌تواند منشأ خدمات مهمّ پزشکی برای جامعه اسلامی شود.

مرجع عالیقدر با بیان خاطره‌ای از استاد خویش آیت الله العظمی بروجردی (ره)، خدمات جامعه پزشکی را بسیار ارزشمند توصیف کرده، و فرمودند: به یاد دارم مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (أعلی الله مقامه) یک وقتی در بروجرد وقتی صبح به پزشکی مراجعه کرده بودند، ملاحظه نمودند که ایشان مشغول طبابت هستند، و باز در عصر همان روز وقتی مراجعه داشتند دیدند ایشان مستمرّ مشغول طبابت و خدمت به بیماران می‌باشند. به آن پزشک فرموده بودند من به حال شما حسرت می‌خورم که چطور همیشه در حال خدمت به مسلمانان و رفع حاجات آنان هستید، و خسته نمی‌شوید، و این درسی است برای من.

معظّم له در پایان این دیدار، ضمن آرزوی توفیق برای حاضران در جلسه فرمودند: ان‌شاء الله زحمات پزشکان متعهّد و وظیفه‌شناس مورد تقدیر و توجه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می‌باشد، و اول کسی که از پیشرفت و خدمات اطباء محترم به امت مسلمان مخصوصاً محرومان مسرور می‌شوند آن بزرگوار می‌باشند.

جمعه / 5 آذر / 1395