چهارشنبه: 5/ارد/1403 (الأربعاء: 15/شوال/1445)

ماه رمضان بهار دعاست

پرواضح است كه ماه رمضان، بهار دعا و موسم آن است. افراد ناامّید، شكست‌خورده، گرفتار، بی‎نشاط و ناراحت، كم‌صبر و بی‎شكیب در این ماه از بركت دعا و توجّه به رحمت واسعه الهی امّیدوار، بانشاط، بردبار و شكیبا گردیده و از نو با روح شكست‎ناپذیر، در میدان حیات و زندگی به فعّالیّت و كوشش مشغول می‎شوند.

 

ماه رمضان به انسان این نوید را می‎دهد كه نباید در كشاكش دشواری‎ها و سختی‎های این جهان خود را ببازد و از دست‌و‌پنجه نرم‌كردن با حوادث عالم بیمناك گشته و مغلوب پیشامدها گردد.

خواندن دعای ابی‌حمزه، افتتاح و دعاهای دیگر، چنان شخص را گرم و پرشور و سرشار از نشاط و معنویّت می‎سازد كه تمام مصائب دنیا را فراموش كرده و وجودش غرق خوش‎بینی و خوش‌گمانی به آینده می‎شود و همان‌طور كه در حدیث است این‌گونه دعاها ـ كه در ماه رمضان رسیده و نمونه‎های آن در ماه‎ها و مواقع دیگر نیز زیاد است ـ سلاح و زره مؤمن است و وجود او را در برابر حوادث، بیمه قطعی كرده و روحش را غیرقابل‌نفوذ قرار می‎دهد.

سرتاسر دعای ابی‌حمزه، برنامه تسلیح اخلاق واقعی و درس رضا و تسلیم و قناعت و توكّل و حبّ به خدا و پیغمبر خدا و اولیای دین است. همان سلاح و زرهی كه مجاهدان اسلام با آن به جهاد دشمنان خدا می‎رفتند و آنها را ـ ‎كه غرق سلاح و زره بودند ـ شكست می‎دادند و اسلام را بر كفر غالب می‎ساختند.

همان سلاح و زرهی كه امیرالمؤمنین علی×‎ اوّل مجاهد و یگانه سرباز اسلام به آن مسلّح بود و در جنگ‎ها از انبوه دشمنان بیم نمی‎كرد و در هیچ میدان نبردی پشت به جهاد نكرده و می‎فرمود:

 

«وَاللهِ لَوْ تَظَاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلَى قِتَالِی لَمَا وَلَّیْتُ عَنْهَا».[1]

خواننده عزیز! روزه‎دار ارجمند! از برنامه‎های دعایی این ماه استفاده كنید. وقت را غنیمت بشمارید. فرصت را از دست ندهید كه: «اَلْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ».[2] با خدا سخن بگویید و سپاس و ستایش او را كه شایسته سپاس و ستایش است به‌جا آورید. از دعا روی نگردانید و اظهار تكبّر ننمایید.

و خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم می‌فرماید:

﴿إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ
جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ﴾؛[3]

«درحقیقت، كسانی‌كه از پرستش من كبر می‌ورزند به‌زودی خوار در دوزخ درمی‎آیند».

 

[1]. نهج البلاغه نامه 45 (ج 3، ص73)؛ ابن‌شهرآشوب، مناقب آل ابی‌طالب، ج 1، ص335. «به خدا سوگند اگر عرب پشت در پشت هم دهند بر کشتن من، پشت بر آنها نمی‌کنم».

[2]. نهج‌البلاغه، حکمت 21 (ج4، ص6)؛ لیثی واسطی، عیون الحکم و المواعظ، ص69؛ حر عاملی، وسائل‌الشیعه، ج16، ص84. «فرصت همچون ابر می‌گذرد».

[3]. غافر، 60.

موضوع: 
نويسنده: