سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

زنانی که بر میلیون‌ها مرد فضیلت دارند

بخوانید و به پیام‌های والای قرآن گوش فرا دهید. قرآن مجید به زن‌ها قدر و اعتبار داده است، و آنها را در کنار مردها ذكر می‌کند:

﴿أَنِّی لَا أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى﴾؛[1]

یا پیام آیه شریفه:

﴿مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا یَعْمَلُونَ﴾؛[2]

 

را بخوانید و با صدای بلند به همه جهانیان برسانید.

اسلام، نه با مردها قوم و خویشی داشته و نه با زن‌ها، بلکه راه صحیح را برای هر دو بیان فرموده است که هر دو به مقامات و کمالات عالی علی‌السواء برسند.

خیلی از بانوان در حیات طیّبه از بیشتر مردها جلوتر هستند، و یکی از آنها بر میلیون‌ها مرد، شرافت و فضیلت دارد.

این امتیازات و راهنمایی‌هایی که در قرآن مجید برای بانوان آمده است، اگر به آن عمل کنند سعادت دنیا و آخرتشان فراهم می‌شود، قرآن می‌فرماید:

﴿وَ إِذَا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعاً فَاسْأَلُوهُنَّ مِنْ وَرَاءِ حِجَابٍ﴾؛[3]

این حجاب و چادر خیلی اهمیت دارد، از اوّل مواظب باشید حتی دختران کوچک خودتان را با چادر آشنا کنید تا خودشان را از نامحرم بپوشانند و از نامحرم، روگیری داشته باشند.

در روایت است وقتی که از حضرت زهرا(س) پرسیدند برای زن چه حالتی بهتر است؟ فرمود: برای زن، بهترین حالت این است که مرد نامحرم او را نبیند، و او هم مرد نامحرم را نبیند.[4]

 

افتخار و کرامت زن در این است که حجاب و عفّتش زیادتر و کامل‌تر باشد. بهترین حالات برای زن همین است که از نامحرم پوشیده باشد، با نامحرم هم‌نشینی نداشته باشد و هم‌جلسه نشود و در یک کلمه، چنین زنی، یک زن قرآنی است.

 

[1]. آل‌عمران، 195. «من عمل هیچ عمل‌کننده‌ای از شما را، زن باشد یا مرد، ضایع نخواهم کرد».

[2]. نحل، 97. «هرکس عمل صالحی انجام دهد درحالی‌که مؤمن باشد، خواه مرد یا زن، به او حیات پاکیزه می‌بخشیم، و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند خواهیم داد».

[3]. احزاب، ٥٣. «و هنگامی ‌که چیزی از وسایل زندگی را از آنان می‌خواهید از پشت پرده بخواهید».

[4]. اشاره به روایت: «روی عن علیّ(ع) قال: كنّا جلوساً عند رسول الله(ص) فقال: أخبرونی أیّ شیء خیر للنّساء، فعیینا بذلك كلّنا حتّى تفرّقنا، فرجعت إلى فاطمة(س)، فأخبرتها الّذی قال لنا رسول الله(ص) ولیس أحد منّا علمه ولا عرفه. فقالت: ولكنّی أعرفه؛ خیر للنّساء أن لا یرین الرّجال، ولا یراهنّ الرّجال.

فرجعت إلى رسول الله(ص)، فقلت: یا رسول الله(ص)، سألتنا أیّ شیء خیر للنّساء؟ وخیر لهنّ أن لا یرین الرّجال ولا یراهنّ الرّجال. قال: من أخبرك فلم تعلمه وأنت عندی؟

قلت: فاطمة(س). فأعجب ذلك رسول الله(ص) وقال:‌ «إنّ فاطمة بضعة منّی».

از امام علی(ع) روایت شده است فرمود: نزد رسول خدا(ع) نشسته بودیم فرمود: مرا خبر دهید چه چیزی برای زن‌ها بهتر است؟ همه از جواب فرو ماندیم تا از همدیگر جدا شدیم، چیزی را که پیامبر خدا(ص) فرموده بود به فاطمه(س)  خبر دادم و گفتم هیچ کدام جوابش را ندانستیم. ایشان فرمودند من جواب سؤال را می‌دانم. بهترین چیز برای زن‌ها آن است که مردها را نبیند و مردها هم آنها را نبینند. آن‌وقت خدمت رسول خدا(ص) برگشتم، عرض کردم یا رسول الله(ص) از ما پرسیدید چه چیزی برای زن‌ها بهتر است؟ بهترین چیز برای زن‌ها این‌ است که مردها را نبینند و مردها نیز آنها را نبینند. فرمود: چه کسی شما را خبر داد، شما پیش من بودید. جوابش را ندادید؟ گفتم فاطمه(س) پیامبر(ص) از این جواب شگفت‌زده شد و فرمود: فاطمه پاره تن من است.

طبرسی، مکارم الاخلاق، ص233؛ متقی هندی، کنز العمال، ج16، ص602؛ حر عاملی، وسائل الشیعه، ج20، ص67، ح25054، ص232، ح25510؛ مجلسی، بحار الانوار، ج 43، ص54.

موضوع: 
نويسنده: