سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

موقعیت زن در قرآن

در قرآن کریم می‌خوانیم:

﴿إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِینَ اللّٰهَ كَثِیراً وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللّٰهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْراً عَظِیمًا﴾.[1]

در این ده موردی که کمال بشر به آن است، زن و مرد برابر هستند. همین ده مورد است و چیز دیگری نیست، مثل اینکه عضو مجلس باشد یا عضو فلان شورا باشد، یا وزیر باشد، اینها نیست، برای مرد هم همین‌طور.

برای زن و مرد آنچه ارزش است و باید برای رسیدن به آن تلاش کند همین ده مطلب است که در این آیه خداوند متعال ذكر فرموده است. در این آیه بدون تفاوت بین زن و مرد می‌فرماید: خداوند برای اینها مغفرت و آمرزش و اجر بزرگ آماده کرده است، بالاتر از این تصور نمی‌شود. زن و مرد باید طالب همین فضائل باشند.

البته دستوراتی هست که زن یا مرد چگونه باید عمل کند مثلاً در مورد نماز مغرب و عشاء اگر نامحرمی ‌صدای زن را می‌شنود باید آهسته بخواند، یا برنامه‌های دیگر، اما اینها مسائل فرعی است.

 


[1]. احزاب، ٣٥. «مردان و زنان مسلمان، مردان و زنان باایمان، مردان و زنان مطیع فرمان خدا، مردان و زنان راستگو، مردان و زنان صابر و شکیبا، مردان و زنان باخشوع، مردان و زنان انفاق‌گر، مردان و زنان روزه‌دار، مردان و زنان پاک‌دامن، مردان و زنانی که بسیار یاد خدا می‌کنند، خداوند برای همۀ آنها مغفرت و پاداش عظیمی ‌فراهم ساخته است».

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: