جمعه: 10/فرو/1403 (الجمعة: 19/رمضان/1445)

49
تعلیم و تربیت و جایگاه معلّم در اسلام[1]

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أمیر المؤمنین(ع) والأئمّة(ع)

﴿الْیوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِیناً﴾.[2]

عید سعید غدیر را خدمت شما عزیزان تبریک عرض می‌کنم امیدوارم همه در خط ولایت امیرالمؤمنین(ع) و در اقتدا به رفتار و سیرۀ امیرالمؤمنین(ع) و مکتب ولایت امیرالمؤمنین(ع) موفق باشید، و بتوانید در این زمان دیگران را هم در این مکتب وارد کنید و یا اینکه حضورشان را شفاف‌تر کنید مخصوصاً دانش‌آموزانی که تحت تربیت شما قرار دارند.

این کار بسیار بزرگی است، وظیفۀ بسیار سنگینی به عهدۀ شما گذاشته شده است، اینکه تربیت یک نفر را به عهدۀ انسان بگذارند و انسان را مسئول تربیت او قرار دهند، چه تربیت آموزشی یا پرورشی، علمی ‌یا اخلاقی وظیفه بسیار بزرگی است.

اوّلاً باید بدانید مقام تعلیم و تربیت مقام بسیار بزرگی است. خداوند متعال می‌فرماید:

 

﴿لَقَدْ مَنَّ اللّٰهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَیُزَكِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ﴾.[3]

 

[1]. دیدار معلّمان و دبیران دبیرستان‌ها و مراکز پیش‌دانشگاهی شاهد منطقه 4 تهران با حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی‌مدظله‌العالی در تاریخ 30 آبان 1387.

[2]. مائده، ٣. «امروز دین شما را کامل کردم؛ و نعمت خود را بر شما تمام نمودم؛ و اسلام را به‌عنوان آیین (جاودان) شما پسندیدم».

[3]. آل‌عمران، ١٦٤. «خداوند بر مؤمنان منت نهاد هنگامی ‌که در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد».

نويسنده: